CBCG: Odobreno 0,9 odsto manje kredita

Bez autora
Apr 18 2010

Ukupno odobreni krediti na kraju januara iznosili su oko 2,38 milijarde EUR, 0,9 odsto manje nego u decembru. Odnos između kredita i depozita u januaru je pogoršan u odnosu na decembar, pa je na jedan EUR uložen u banke dolazio 1,34 EUR kredita. Taj odnos je, međutim, poboljšan u odnosu na januar prošle godine, kada je iznosio 1,46 EUR. Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, iznosio je na kraju januara 0,966 i pogoršan je u poređenju sa decembrom. U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 94,9 odsto, dok se preostalih 5,1 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu. Ukupni depoziti na kraju januara iznosili su oko 1,78 milijardi EUR i manji su 2,5 odsto u odnosu na decembar.

CBCG: Odobreno 0,9 odsto manje kreditaUkupno odobreni krediti na kraju januara iznosili su oko 2,38 milijarde EUR, 0,9 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Odnos između kredita i depozita u januaru je pogoršan u odnosu na decembar, pa je na jedan EUR uložen u banke dolazio 1,34 EUR kredita. Taj odnos je, međutim, poboljšan u odnosu na januar prošle godine, kada je iznosio 1,46 EUR. Odnos kredita i depozita, povećanih za ukupne uzete pozajmice, iznosio je na kraju januara 0,966 i pogoršan je u poređenju sa decembrom.

U strukturi odobrenih kredita, pozajmice privredi i stanovništvu činile su 94,9 odsto, dok se preostalih 5,1 odsto odnosilo na banke, ostale finansijske institucije, neprofitne finansijske i organizacije u javnom vlasništvu. Ukupni depoziti na kraju januara iznosili su oko 1,78 milijardi EUR i manji su 2,5 odsto u odnosu na decembar.

Oročeni depoziti činili su 64,4 odsto ukupnih. U njihovoj strukturi, najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 31,4 odsto. Depoziti oročeni do tri mjeseca činili su 20,5 odsto ukupnih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik